Toate postările

Stiati ca Transalpina a fost construita de armatele romane in drumul lor spre cucerirea Sarmisegetuzei? A fost pavata cu piatra de Regele Carol al II-lea si ulterior reabilitata de nemti in al II-lea Razboi Mondial. Asadar, este o cale de acces foarte veche si multa istorie s-a scris acolo unde drumul spinteca norii. Este cel mai inalt drum rutier...

Sibiul este un oras frumos, in orice aspect al sau. Un farmec "domnesc" aparte, zona superba in care e situat, oamenii locului, arhitectura deosebita...si cate alte argumente as mai avea, ca sa imi sustin parerea ca este unul din cele mai frumoase orase ale tarii.

Nu intamplator stramosii nostri, poporul geto-dac, a ales ca reprezentare pe steagurile sale lupul. Lupul este unul dintre cei mai vechi si de temut pradatori al lumii. Nici o civilizatie nu i-a contestat suprematia. Este un animal fascinant, care si dupa atatea secole trezeste interesul cercetatorilor, dornici in a-i deslusi misterele.

Cand natura s-a gandit sa impleteasca tot ce are mai frumos, si-a revarsat aceasta binecuvantare pe o creasta de munte...Piatra Craiului. Iubesc acest munte! De fiecare data cand mi-a fost dat sa il vad, mi s-a umplut sufletul de bucurie si l-am admirat, fara a imi gasi cuvintele potrivite pentru a ii lauda frumusetea.

In inima muntilor Orastiei, unde acum au ramas doar niste vestigii, a fost candva cetatea-capitala si sfant altar al poporului geto-dac. A fost totodata lacasul de unde marele Decebal, regele intregii Dacii conducea poporul cu mana de fier. Si era iubit si respectat de toti supusii sai, un conducator cum pamantul acesta poate nu va mai avea:...